Perfect Egg on Gruyère AOP Velouté

A delicate and flavourful recipe, perfect for impressing your guests.

ingredients

Eggs

(1 per person)

150 g

Gruyère AOP

30 cl

whole milk

1 tbsp

cream

Crispy ham or mushroom chips

Microgreens

Salt and pepper

Stages

1

Cooking the eggs: cook the eggs at 64°C for 45 minutes in a controlled water bath or sous-vide cooker.

2

Velouté: heat the milk, add the grated smoked Gruyère AOP, then blend with a spoonful of cream until smooth. Season to taste.

3

Milk foam: take a small amount of milk and froth it using a hand blender or milk frother.

4

Plating: pour the hot velouté into a deep plate, gently place the egg in the centre, add the crispy chips, a touch of milk foam and the microgreens. Finish with a grind of black pepper.

Série de silhouettes en gris représentant des personnes et des vaches alignées.Série de silhouettes en gris représentant des personnes et des vaches alignées.Série de silhouettes en gris représentant des personnes et des vaches alignées.